Mac zijn kunstjes

 

 

Als je mij "geef pootje" vraagt ik til ik mijn rechter pootje wat op zodat je deze kan pakken en schudden.

Hou je mij iets lekkers voor en vraag je "draai" dan draai ik een rondje op mijn stok.

Draaien doe ik ook als je me iets lekkers voorhoudt en "met je vinger naar rechts wijst".

"Zwaai je met je hand" en roep je "Bye Bye" dan til ik mijn linker pootje heel hoog op en zeg bye bye terug.

Baasje is ook met zo'n clicker met mij bezig. Zo moet ik steeds een aanwijsstokje met een rood puntje volgen, iedere keer als ik dat rode puntje aanraakt clickt het en krijg ik iets lekkers. Zo moet ik ook soms balletje balletje met hem spelen en een rondje links of rondje rechts draaien. Laatst heeft Susi (ook een baasje) me geleerd om een klokje te luiden. Ze zegt dan "luid de klok" en dan loop naar het klokje en schud ik eraan. Zo pak ik ook een balletje of een ringetje op en leg dat in een doosje of leg ik het ringetje om een paaltje. Kleuren kan ik ook al onderscheiden en nu is baasje me aan het leren dat ik de juiste kleur van iets zeg.

Best leuk hoor die spelletjes. Hoe ik dat allemaal geleerd heb kan je in het hoofdstuk "clickertraining" lezen.
De meeste kunstjes die daar uitgelegd zijn ken ik al of ben ik aan het oefenen.

 

 

 

* Een beetje zindelijk ben ik ook.

Soms loop ik over Baasjes buik of zit ik op zijn schouder en baasje vindt het niet leuk dat ik op zijn kleren poep. Tussendoor zet baasje me even op de zitstok en zegt dan "poeps" tegen mij en dan plas of poep ik (natuurlijk alleen als ik kan) daarna mag ik weer snel bij Baasje.
Dat heeft Baasje me heel snel geleerd.... gewoon iedere keer als ik mijn behoefte deed zei Baasje "poeps" tegen  mij en hij vertelde mij dat ik het goed gedaan had. Nu weet ik inmiddels dat als hij "poeps" zegt wat hij van mij wil. Sterker nog... soms als ik over Baasjes buikje loop zeg ik gewoon zelf "poeps" en dan pakt hij me op en zet me op de zitstok, hij zegt dan "poeps" en ik doe het dan gewoon. Maar als ik niets zeg dan zet Baasje me na ongeveer een half uurtje even op die zitstok en zegt dan "poeps".

Even voor de duidelijkheid....ik mag van baasje overal mijn poeps laten vallen, daar zegt hij niets van.... alleen als ik over zijn (dikke) buik loop of even op zijn schouder mag zitten (wat overigens zelden mag) zet hij mij tussendoor even op de zitstok en zegt dan poeps.  Verder vraagt hij dat niet aan mij want hij weet dat ik dan mogelijk darmstoornissen krijg. Ik weet dat het helemaal niet zo moeilijk is mij compleet zindelijk te maken maar dan ga ik misschien wel de hele dag mijn poeps ophouden om te laten zien dat ik zindelijk ben en dat is héél slecht voor mijn gezondheid.

 

Wil je reageren? Heb je suggesties en/of vragen? Klik dan "hier"!

(© 2006)