Anodorhynchus - Blue Ara's - Blauwe Ara's
           

Lear's Ara

 

NL                :      Lear's Ara
Lat               :      Anodorhynchus leari
Eng              :      Indigo Macaw or Lear's Macaw
Du               :      Lear-Ara

Lengte         :       ca 76 cm
Gewicht      :       950 gram   
Herkomst    :       Zuid Amerika, noord/oost Brazilië.
Cites I
♂               :      
♀               :      

Ondersoorten:     geen
Anodorhynchus leari Bonaparte, 1856    *

Uitsterven Bedreigd

Kenmerken:
algemeen      :   groen / blauwe ara
voorhoofd     :
   .
iris               :
   donker bruin
om de ogen  :
   oogring geel zonder veren
snavel          :
   grijs zwart, aanzet ondersnavel geel
wangen       :
   .
keel             :
   .
vleugels       :
   bovenzijde kobaltblauw
buik            :
   .
staart          :
   kobalt blauw, onderzijde grijs
poten          :
   donker grijs

 

eieren          :    .
broedtijd      :    .
uit nest        :    .
zelfstandig   :    .

  

Algemeen:
De individuele karaktereigenschappen verschillen niet alleen per soort maar natuurlijk ook exemplaar.
Daarom ook dat de gegeven karakteromschrijving algemeen gezien moet worden waarbij uitzonderingen heel vaak voorkomen.


Spreken:

 

Geluid:
 

Slopen:
 

Bijten:
Bijten is voor elke kromsnavel een natuurlijke afweerreactie.

Voeding:
Pelletvoer of aravoer. Wel liefst grote zaden.
Daarnaast altijd verse groenten en vers fruit en regelmatig eivoer en gekiemde zaden.
Elke dag een palmnoot, en natuurlijk ook andere noten zoals walnoten, eikels en tamme kastanjes.
Suppementen: soms wat maagkiezel.

Wetenswaardigheden:
geslachtsrijp: vanaf 6 tot 7 jaar
volledig op kleur:
leeftijd: 70 jaar en ouder
nestmateriaal:

 

*

 

*