Jendaya-parkiet

 

NL                :      Jendaya Aratinga, Jendaya Parkiet
Lat               :      
Aratinga jandaya 
Eng              :      
Jandaya Parakeet (Conure)
Du               :       Jandayasittich

Lengte         :       ca 30 cm
Gewicht      :        gram   
Herkomst    :        Noord-oost Brazilië
Cites 
♀ en ♂       :      
geen verschil tussen man en pop

Ondersoorten:     geen
Aratinga jandaya (Gmelin, 1788)

 

Informatie:  

Kenmerken:
algemeen      :   overwegend 
voorhoofd     :
   rood, teugel rood
schedel         :
   geel
nek               :
   .
iris               :
   grijsbruin
om de ogen  :
   witte of donkergrijs
snavel          :
   zwart
wangen       :
   .
keel             :
   geel
vleugels       :
   groen, buitenste veren blauwachtig, onderzijde oranje-rood
boog            :  
.
draagveren  :  
blauwachtig
rug              :
   groen
borst           :   oranje
buik            :
   oranje-rood
staart          :
   staartaanzet oranje-rood, bovenzijde staart groen
poten          :
   grijs, bevedering oranje-rood

 

eieren          :    3 - 5
broedtijd      :    23 dagen
uit nest        :    7 weken
zelfstandig   :    10 weken

ringmaat     :     6,5 mm
nestkast       :     25x25x60 cm LxBxH Opening 7 cm
Paarwijze houden, ze zijn tijdens de broed zeer agressief naar andere vogels
Er zijn kruisingen met de zonneparkiet

Fotolink:

 


Aratinga jandaya 

 

 

 

 

Info: 

 

Algemeen:

Huiskamer:
 
Spreken:


Geluid:
 
Slopen:

Bijten:


Voeding:

Volière:

Kweken:


Wetenswaardigheden:
geslachtsrijp:          
volledig op kleur:   
leeftijd:
nestmateriaal: